Az Oracle FLEXCUBE, egy egyedülállóan univerzális banki és pénzintézeti rendszer. Funkcionalitása kiterjed a kereskedelmi-, vállalati- és befektetési bankok üzleti területeire, és az ezekhez tartozó tevékenységek teljes vertikumára, mely több mint 390 pénzügyi intézményben, és több mint 125 országban került már bevezetésre. Az alkalmazás világszínvonalú funkcionalitást és regionális kiterjesztéseket kínál, melyek előnyt biztosítanak a piaci versenyben, és új üzleti modellek – például iszlám bankolás, elektronikus bankolás, mikropénzügy – esetén is sikeresnek bizonyultak. A FLEXCUBE megoldása szélesíti a bank vagy pénzintézet ügyfélbázisának elérését, lehetővé teszi kifinomult és komplex termékek gyors bevezetését, csökkenti a TCO-t és a tranzakciós költségeket miközben növeli az operatív működés biztonságosságát, megbízhatóságát, teljesítményét és skálázhatóságát.

Az elmúlt évek nemzetközi FLEXCUBE támogatási és fejlesztési projektjeiben való részvétel, illetve számos verzión keresztül nyújtott támogatás és üzemeltetés során szerzett ismereteinkre alapozva ajánljuk ügyfeleinknek szolgáltatásainkat. A több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező magasan kvalifikált munkatársaink garantálják a projektek magas szintű szakértelemmel történő, eredményes végrehajtását. Közreműködésünkkel elérhető a FLEXCUBE rendszer optimális hatékonyságú kihasználása, működésének gyorsítása, egyszerűsítése, fenntartásának olcsóbbá és átláthatóbbá tétele. Működéstámogatási szolgáltatásainkat ügyfeleink helyszíni megjelenésünkkel, a megrendelő munkatársaival együttműködve, vagy távoli eléréssel, ügyféladatokhoz való hozzáférés korlátozásával is igénybe vehetik, mindezt szerződésben vállalt szolgáltatási szintek és minimális reakcióidő mellett.

Támogatási szolgáltatásaink a következő területekre terjednek ki:

Rendszerbevezetés, paraméterezés

A JET-SOL 2008 óta foglalkozik az utóbbi 15 év egyik legsikeresebb banki core rendszerének, az ORACLE FLEXCUBE-nak a bevezetésével és paraméterezésével.

Komplex alkalmazás bevezetési, alkalmazásfejlesztési és alkalmazás integrációs projektek sikerének egyik kritikus területe a szoftver életciklus támogatás.  Ennek célja, hogy a projekt során az egyes fázisokban – elemzés, tervezés, megvalósítás, tesztelés és bevezetés – a követelményekkel összhangban állítsuk elő, tartsuk nyilván és folyamatosan ellenőrizzük a megfelelőségét. Ennek érdekében a JET-SOL korszerű szoftver életciklus támogató eszközöket és nemzetközileg elfogadott módszertanokat alkalmaz. 

Második szintű támogatás

A szolgáltatás folyamatában és logikájában megegyezik az ORACLE első-szintű támogatási szintjével. Ennek keretében a JET-SOL vállalja, hogy a megbízó által bejelentett hibákat kivizsgálja, elemzi és igény szerint bővebb információkkal kiegészítve az ORACLE hivatalos csatornájára (MOS) továbbítja, lezárásig kezeli. Ez által lerövidül a hibajavítások ideje, másrészt jelentős erőforrás megtakarítás érhető el a megrendelői oldalon. Megegyezés alapján a szolgáltatás további részét képezheti a visszakapott hibajavítások tesztelése, és egységes szabványos hibajavító verziók előállítása, átadása is.

Verzió és verzió kibocsátás kezelés  FLEXCUBE  forráskódra

A JET-SOL verziókezelési szolgáltatása az ORACLE hibajavítások által megváltoztatott forráskódok központi kezelését jelenti. Projekt tapasztalataink alapján sok duplikált és felesleges munkavégzés megelőzhető ezzel a szigorú módszerrel: egy kód akár több hibajavítást is tartalmazhat egy időben, amelynek kezelése nagy szakértelmet kíván, és amelyre ezért a Microsoft standard TFS szerverén előre kialakított verziókezelési eljárásunkat alkalmazzuk.

Éjszakai batch feldolgozás támogatása

A JET-SOL egyedisége abban rejlik, hogy az éjszakai batch feldolgozási folyamat utáni ellenőrző és javító eljárásai kiváló minőségben képesek az üzleti és IT területet tájékoztatni a nap végi zárási folyamat eredményéről. Módszertanunk alapján az éjszakai zárást nem egy folyamatnak tekintjük, így az esetleges rendellenességek jelentős része még a zárás elkezdése előtt vizsgálhatóvá és kiküszöbölhetővé válik. A mindenkori ellenőrző modul folyamatos fejlesztése által minimalizálható a zárások közben előforduló működési zavarok száma.

7/24 teljeskörű FLEXCUBE támogatás ORACLE DBA szolgáltatásnyújtással

A szolgáltatás keretében a JET-SOL a teljes FLEXCUBE rendszer támogatási szolgáltatását elvégzi, mindazokkal a feladatokkal együtt, amelyek a fentiekben külön említésre kerültek.

Előfordulhatnak krízis helyzetek (megnövekedett adatbázis vagy módosult aktivitás miatt), amelyeket rövid időn belül kezelni kell. Állandó, erre specializált csapat fenntartása felesleges, hiszen professzionális DBA támogatásunk megfelelő, és költséghatékony megoldást nyújt ilyen jellegű problémákra.

Központi számlavezető rendszer kiegészítését biztosító szolgáltatások

Sok esetben az igény egy már meglévő funkció kiegészítésére vonatkozóan merül fel olyan üzleti szempontból fontos szolgáltatásra vonatkozóan, melyeket a már használatban lévő rendszer nem képes támogatni. Ilyen esetekben a JET-SOL szakértői az alkalmazás kimerítő vizsgálata és az üzleti igények egyeztetése után tesznek javaslatot az optimális megoldásra. Néhány példa a fejlesztéseinkre a korábbi projektjeinkből, amelyeket a NANO FINANCE szolgáltatásai biztosítanak:

  • Ügyfélszám generálási eljárás kiegészítése
  • Kiterjesztett ügyfélkeresési lehetőség biztosítása
  • Napközbeni állandó fizetési megbízások teljesítése
  • Ügyféladatok körének kiterjesztése
  • Speciális betétkezelési folyamatok biztosítása
  • Extra ellenőrzések beépítése
  • Egyedi speciális költség- és bónusz kalkulációs szolgáltatások biztosítása